Intrebari si Tutoriale: Reseller
Nameservere Personalizate pentru .RO
Adaugat de Flaviu Ghitulescu on 29 October 2008 12:56 PM

Pentru ca Nameserverele Personalizate sa functioneaze corect acestea trebuie inregistrate (Nameserver Registration), altfel spus trebuie creata legatura intre Nameserver si adresa IP.

Domenii .RO
NOU: Recent RoTLD a adaugat optiunea de inregistrare a nameserverelor. Pentru a crea / modifica / sterge un nameserver trebuie sa accesati panoul de control de la adresa www.rotld.ro iar in sectiunea Nameservers (in partea de jos) sa accesati "Creaza/Modifica/Sterge nameserver pe domeniul parinte domeniu.ro (Ex: ns1.domeniu.ro)".

Nameservere personalizate ROTLD

Pentru a crea nameservere se completeaza campul Nume Nameserver de forma ns1, respectiv ns, impreuna cu Adresa IP a acestuia si se acceseaza butonul "Creeaza nameserver" :

Nameservere personalizate ROTLD

Pe adresa de email asociata domeniului va veni un mesaj de la Rotld in care va fi furnizat un cod de confirmare. Mesajul este de forma celui de mai jos :

Nameservere personalizate ROTLD

In cazul in care deja avem create nameserverele si dorim doar modificarea IP-ului pentru acestea, putem utiliza campurile din partea de jos a paginii. Aici se trece noul IP in campul "IP #1" si se foloseste butonul de resetare "Reseteaza IP-urile" :

Nameservere personalizate ROTLD

Codul receptionat pentru crearea de nameservere se introduce in formularul de pe pagina de la Rotld care se acceaza prin link-ul "FORMULARUL" din pagina ramasa. Pagina va arata in felul urmator :

Nameservere personalizate ROTLD


NOTA: Un pas necesar in crearea unui Nameserver Personalizat este adaugarea intrarii A (IP) pentru subdomeniul folosit ca nameserver in zona DNS a serverului de gazduire. In cazul conturilor de gazduire administrate de HostVision acesta operatiune este facuta de personalul nostru.

http://img.hostvision.ro/rotld/4.png
(311 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor