Intrebari si Tutoriale: Setari Avansate
Crearea unui CSR necesar generarii de Certificat SSL
Adaugat de Flaviu Ghitulescu on 14 May 2008 07:47 AM

NOTA: Instalarea unui certificat SSL comercial sau autosemnat necesita o adresa IP dedicata ce trebuie cumparata separat pachetului de gazduire web.

In cazul in care doriti sa achizitionati un Certificat SSL comercial (Comodo, GeoTrust, Verisign etc..) sau sa folositi unul gratuit Auto Semnat (SelfSigned) trebuie generat CSR-ul ce va fi folosit pentru emiterea Certificatului SSL.

Pentru generarea CSR (Certificate & Signing Request) trebuie sa aveti urmatoarele date pregatite:
Adresa email de livrare a certificatului (Email Address the Cert will be sent to), Adresa de email (Email), Parola (Password), Domeniul (Host to make cert for), Oras (City), Judet (State), Tara (Country 2 letter abbreviation), Numele Firmei (Company Name) si Departamentul Firmei (Company Division).

IMPORTANT: Anumite certificate sunt valabile doar pentru o singura varianta a domeniului/subdomeniului, cu sau fara www. Este bine sa hotarati adresa ce va fi folosita pentru a genera certificatul in acea forma.

Criptarea datelor se face cu o cheie unica (Private Key), acesta poate sa fie de 2048 bits sau 4096 bits. In acest moment certificatele folosesc chei de 2048 bits ce sunt compatbile cu majoritatea browserelor si aplicatiilor.

NOTA: Datele furnizate mai sus trebuie sa fie corecte, dupa generarea certificatelor comerciale este posibil ca producatorul acestora sa nu le schimbe gratuit, iar certificatul va trebui platit din nou.

Generarea CSR-lui nu necesita detinerea unei adrese IP Dedicate, pentru instalarea Certificatului SSL, adresa IP Dedicata (achizitionata separat de pachetul de gazduire) trebuie sa fie alocata si functionala.

Certificate & Signing Request

(500 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor