Intrebari si Tutoriale: R1Soft Backup
Restore-ul bazelor de date prin utilitarul R1Soft
Adaugat de Alin Achim on 08 September 2016 03:11 PM

Utilitarul R1Soft pune la dispozitie, pe langa restore-ul efectiv al intregului folder /home/ , si efectuarea de restore a bazele de date prezente in backup-urile create

Inainte de a efectua restore-ul la baza de date este recomandat sa efectuati si dumneavoastra un full backup de cPanel al contului dumneavoastra, din cPanel -> Backups -> Download a Full Website Backup.

Dupa efectuarea backup-ului se acceseaza MySQL Databases din cPanel si se sterge baza de date/bazele de date la care se doreste efectuarea restore-ului. Dupa stergerea bazei de date/bazelor de date se creeaza din nou baza de date cu aceasi denumire (exemplu: daca inainte de stergere baza de date a fost user_database1 cand se va creea baza de date se va folosi din nou user_database1).
R1Soft database backup
R1Soft Backup Databases
Acum in urma efectuarii pasiilor specificati mai sus se acceseaza managerul de backup-uri R1Soft.
R1Soft Backup Manager
In partea din stanga selectati data la care doriti sa efectuati restore-ul, iar in dreapta aveti iconita de restore a bazelor de date.
R1Soft Database Restore 
Pentru restore la o singura baza de date click pe semnul "+"(rosu) si ulterior selectati baza de date dorita sau este varianta in care efectuati restore la toate bazele de date se bifeaza casuta in dreptul "Database"(verde).
R1Soft Backup Manager
Se alege optiunea dorita, fie restore la toate bazele de date fie doar la o singura baza de date si ulterior se acceseaza butonul "Restore Selected".
R1Soft Database Restore Manager
Pentru verificare se poate utiliza PHPMyAdmin din cPanel. In interfata PHPMyAdmin puteti verifica continutul bazei de date/bazelor de date restaurate. Sunt sanse ca dupa restoreul bazei de date marimea acesteia sa fie de 0.00 Mb, pe motiv ca nu a fost actualizat cache-ul bazelor de date. 

(1 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)