Fitre si Setari Anti-SPAM
Adaugat de Flaviu Ghitulescu on 01 August 2015 12:19 PM

HostVision ofera ca prima linie de aparare impotriva mesajelor spam 2 tipuri de filtre antispam:

RBL (rapid si eficient)
- In mod automat se blocheaza IP-urile (la nivel de conectare server mail) ce apar in cele mai importante si sigure liste de spam (RBL).

SpamAssassin (cPanel)
- In cPanel este disponibil softul Spam Assassin ce poate fi setat in functie de preferinte, stergere automata sau mutate in folder spam, in plus se pot face si setari individualizate:
https://support.hostvision.ro/index.php?/Knowledgebase/Article/View/195/30/configurare-si-utilizare-spamassassin

IMPORTANT: Majoritatea programelor AntiVirus/Internet Security ofera si un filtru Antispam ce ruleaza local pe calculator / device. In general folosesc metoda de invatare in functie de marcajele facute de utilizator. In contextul atacurilor digitale actuale este important sa utilizati o solutie AntiVirus de calitate.

Ca ori ce sistem automat exista posibilitatea ca mesaje legitime sa fie marcate ca spam sau mesaje spam sa treaca de filtre. Din acest motiv folderele cu mesaje spam/junk trebuie verificate periodic.

Pentru accesarea folderelor dedicate Spam/Junk trebuie sa subscrieti aplicatia pentru sincronizarea mesajelor, de exemplu:
In interfata Webmail (cPanel) trebuie subscris la folderul de mesaje spam daca nu apare in lista:
Roundcube: Setari Personale > Preferinte > Dosare Speciale si Setari Personale > Dosare
Squirrel Mail > Folders Subscribe/Unsubscribe

In clinetii de email (thunderbird, outlook...) trebuie folosit protocolul IMAP si inclus folderul Spam/Junk la sincronizare.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor