Intrebari si Tutoriale
Cum sa transferati un Wordpress de pe alt server
Adaugat de on 05 June 2015 02:29 PM

Procesul de a transfera intregul site facut in Wordpress de pe un server pe altul este destul de usor. Trebuie doar sa va mutati baza de date si apoi si fisierele prin FTP, de pe un server pe altul.

 

1.Faceti export la baza de date alocata instalarii Wordpress-ului. Intrati in phpMyAdmin din cPanel, apoi, selectati baza de date dorita si dati click pe Export si setati urmatoarele optiuni:

 

  • Export Method: Custom
  • Table(s): Select All
  • Output: Save output to a file
  • Output Compression: gzipped
  • Format: SQL

 

Apoi dati click pe Go (la baza paginii) si downloadati baza de date in format SQL.

 

  1. Import la baza de date pe serverul nou: Vom incepe prin a crea o noua baza de date pe serverul nou pentru a putea importa datele din cea exportata anterior. Creati noua baza din MySQL Database Wizard si notati username-ul si parola pentru a le putea folosi in pasii ce urmeaza.
  2. Intrati in phpMyAdmin din nou (pe serverul nou). Selectati baza de date creata anterior si dati Import, uploadati baza salvata pe PC de pe serverul vechi, apoi dati click pe Go. Dupa cateva secunde, veti primi confirmarea ca s-a importat cu succes.

 

  1. Mutarea fisierelor prin FTP. Pe serverul vechi, intrati in public_html si downloadati toate fisierele intr-un folder creat pe desktop, apoi de acolo, uploadati-le in public_html pe serverul nou.

 

  1. Intrati in File Manager din cPanel si dati Edit la fisierul wp-config.php. Aici va trebui sa cautati urmatoarele: DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, si sa le editati cu datele noi, de pe noul server. Spre exemplu, daca pe serverul vechi (sa-l numim server1) aveati baza de date server1_wpress, va trebui sa redenumiti aceasta baza ca si server2_wpress, si bineinteles, nu uitati si de parola.

 

Felicitari! Acum ar trebui sa functioneze site-ul dumneavoastra pe noul server.

(3 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)