Intrebari si Tutoriale
Transfer/Trade domenii .ro
Adaugat de Vlad Ardelean on 23 May 2013 12:06 PM

Transferul si trade-ul domeniilor .ro se supun regulilor www.rotld.ro

Transferul unui domeniu .ro se refera la modificarea registrarului (firma prin care a fost inregistrat domeniul), fara a implica modificarea detinatorului domeniului (registrant-ului).

Trade-ul unui domeniu .ro sau Transferul dreptului de Folosinta se refera la modificarea detinatorului domeniului (registrant-ul). Acesta din urma poate include si modificarea registrarului daca se doreste.

Pentru ambele cazuri este nevoie de un cod de autorizare care poate fi obtinut prin generare din panoul ROTLD de catre detinatorul domeniului.

Intrati pe pagina http://www.rotld.ro si alegeti din meniul din stanga "Domenii .ro" > "Administrare Domenii" > "On-Line". Pentru logare trebuie sa specificati numele domeniului si parola.

*NOTA: Parola se poate afla folosind butonul "Recupereaza parola". Va trebui sa specificati numele domeniului si veti primi parola pe email-ul asociat domeniului.

Dupa logarea in panoul de administrare, se acceseaza meniul Cheie de Autorizare, iar in cadrul acestei pagini se pot genera ambele coduri (atat transfer cat si trade) :

transfer rotld

1. Pentru generarea cheii necesare transferului dreptului de folosinta al domeniului de la un detinator la altul (trade) se acceseaza prim-ul link de la punctul 1 ("Click aici"), iar mesajul serverului va fi :

trade rotld

Detinatorul domeniului va primi pe adresa de email asociata domeniului un mail de forma celui de mai jos :

trade rotld email

2. Pentru generarea cheii necesare transferului domeniului de la un registrar la altul la altul (transfer) se acceseaza link-ul de la punctul 2 ("Click aici"), iar mesajul serverului va fi :

transfer registrar rotld

Detinatorul domeniului va primi pe adresa de email asociata domeniului un mail de forma celui de mai jos :

transfer registrar rotld email

In cazul transferului dreptului de folosinta (trade), dupa initializarea procedurii de transfer, pe baza codului de autorizare, de catre firma registrara, va fi necesar ca actualul detinator sa trimita o adresa semnata in original catre ICI – Registrul Roman de Domenii .RO (ROTLD), Bd. Mareșal Averescu 8-10 Sector 1, București, 011455, Romania,în care solicită transferul dreptului de folosință al numelui de domeniu către o terță parte. În funcție de forma juridică a actualului deținător, persoană fizică sau juridică, se descărca unul din modelele de adresă de mai jos.

Dacă actualul deținător al domeniului este persoană juridică:

  • Se descărcă modelul de adresă pe care actualul deținător îl tehnoredactează;
  • Adresa trebuie să fie stampilată și semnată de reprezentantul legal al actualului deținător și să conțină toate datele de contact ale acestuia (adresa poștala, telefon, e-mail, fax);
  • Se atașează fotocopia cărții de identitate a reprezentantului legal și cea a certificatului de înregistrare de la Registrul Comerțului sau a autorizației de funcționare.

Dacă actualul deținător al domeniului este o persoană fizică:

  • Se descărcă modelul de adresă pe care actualul deținător îl tehnoredactează;
  • Adresa trebuie să fie semnată de către deținător și să conțină toate datele de contact ale acestuia (adresa poștala, telefon, e-mail, fax);
  • Se atașează fotocopia cărții de identitate a actualului deținător.

 

NOTA : Informatii privind pretul transferului/trade-ului unui domeniu .ro gasiti pe pagina Hostvision

(4 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)