Intrebari si Tutoriale: E-Mail
De ce apar mesajele trimise folosind functia mail() cu nobody @ ?
Adaugat de Bere Dan Adrian on 20 May 2010 02:46 PM

La trimiterea mesajelor cu functia mail() din php (mesajele sunt anonime 'nobody' si fara autentificare) modificarea headerului (campului) "From:" nu este permisa (tehnica este numita Email Spoofing).

BINE DE STIUT: Marii provideri de servicii email gratuite in principal Yahoo blocheaza si expedierea mesajelor legitime cand depisteaza tehnici de email spoofing cum sunt catalogate mesajele trimise cu functia mail() ce au expeditorul modificat.

Mesajele trimise folosind aceasta metoda sunt anonime si fara autentificare (asa este proiectata functia in PHP cu scop utilitar), in consecinta headerul "From:" din orice mesaj trimis cu functia mail() este exepditorul anonim nobody@hostname.tld pentru a evita marcarea ca 'email spoofing' si problemele de expediere a mesajelor ce pot sa apara (Acesta protectie este introdusa deoarece Yahoo, Gmail, Hotmail etc... blocheaza livrarea mesajelor legitime deoarce considera rescrierea campului "From" ca "Email Spoofing").

SOLUTII:

Setarea adresei de raspuns: Daca tot ce va intereseaza e sa puteti pastra corespondenta cu utilizatorul, modificati scriptul actual adaugand adresa dumneavoastra (adresa de raspuns) in headerul 'Reply-To:'. Astfel, chiar daca mesajul este trimis de nobody, cand destinatarul vrea sa raspunda se va completa campul 'To:' cu adresa de raspuns mentionata de dumneavoastra.

Trimiterea cu Autentificare: Daca doriti sa apara expeditorul real (sa nu mai apara 'nobody'), va trebui sa folositi metoda de expediere prin SMTP cu autentificare (metaoda standard pentru trimiterea mesajelor email) prin setarea in script a unui cont de mail existent (casuta email reala) pentru livrarea mesajelor. Majotitatea softurilor includ aceste scripturi si trebuie doar configurate. Pentru integrare in alte softuri se pot pot folosi librariile phpmailer sau swiftmailer (exista multe alte librarii si scripturi). Gasiti exemple aici:

- Swiftmailer: http://support.hostvision.ro/index.php?/Knowledgebase/Article/View/62/0/ce-e-swift-si-cum-se-utilizeaza
- Phpmailer: http://support.hostvision.ro/index.php?/Knowledgebase/Article/View/184/24/formular-contact-cu-smtp (formular contact complet)

Exemple de setari SMTP pentru softurile cele mai utilizate (majotitatea softurilor au aceste scripturi):

- Joomla 1.5.x
- Wordpress 2.9.x
- osCommerce 2.2.x
- Zen Cart 1.3.x
- Magento
Open Cart 1.5.x

- Prestashop 1.5.x

(236 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor