Intrebari si Tutoriale: Scripturi PHP
Cum instalez Wordpress?
Adaugat de Bere Dan Adrian on 06 February 2009 07:36 AM
WordPress (prescurtat si WP) este unul dintre cele mai folosite platforme de Blog si Publishing de tipul CMS-uri (Content Management System) open source. Pentru instalare, aplicatia are nevoie de minim o baza de date Mysql. Iata pasii care trebuie urmati:
  1. Descarcati cea mai noua versiune de WP in Engleza de pe http://wordpress.org/ sau in Romana http://ro.wordpress.org/
  2. Accesati cPanel > FileManager si Upload-ati si extrageti arhiva. Fisierele sunt extrase in folderul 'wordpress'. (alternativ puteti extrage arhiva pe calculator si sa urcati fisierele prin FTP)
  3. Daca doriti WP pe domeniul principal, mutati fisierele din folderul 'wordpress' direct in 'public_html'. Pentru alte locatii puteti redenumi folderul 'wordpress' si sa-l mutati cu totul.
  4. Deschideti pagina de instalare intr-o fereasta noua sau un tab nou, dupa domeniu / folder adaugati 'wp-admin/install.php' (http://example.com/wp-admin/install.php)
  5. Din cPanel accesati meniul Mysql Databases de unde creati o baza de date, un user mysql si o parola si alocati drepturi de acces pentru aceasta ( detalii )
  6. Va intoarceti la pagina de instalare WP si creati fisierul de configurare 'wp-config.php' in mod automat pe butonul 'Creeaz─â un Fisier de Configurare'
  7. Treceti datele necesare (create in cPanel) pentru crearea conexiunii mysql. Nume baza de date, nume utilizator si parola.
  8. Apasati 'Porneste Instalarea' si treceti datele despre site si parola de administrare si finalizati instalarea
  9. WordPress este acum instalat.

SECURITATE: Nu uitati sa actualizati periodic WordPress, Plugin-urile si Theme-le din panoul de administrare. Theme-le si Plugin-urile nefolosite trebuie sterse. De asemenea trebuie sa actualizati scripturile incluse in plugin-uri si theme cum e TimThumb. Inainte de a efectua ori ce operatiune de actualizare, instalare sau stergere generati si salvati un backup.
http://support.hostvision.ro/index.php?/Knowledgebase/Article/View/205/16/timthumb-vulnerabilitate-in-wordpress

NOTA: Instalarea se poate face si din Fantastico. Acest tutorial vine ca si un ajutor oferit clientilor. Va recomandam sa studiati si tutorialele puse la dispozitie de Wordpress

(435 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor